Szervezett káosz

Rendszertelen agymenések, néha gondolatokkal tűzdelve. A káosznak is van mintázata, és a szervezettnek tűnő dolgok is lehetnek kaotikusak...

Friss

  • Dexter... (törölt): nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek (2012.11.15. 07:48) (No) komment
  • mizrolist: @Monsanto: mondjuk akkor már inkább a klasszikus: www.youtube.com/watch?v=qiauaGbxipA :D (2010.07.11. 00:07) Öngól - vagy csak majdnem?
  • Ayda: Röviden és tömören:én őszintén félek a jövőtől. Nem bízom gyakorlatilag egyik pártban sem. (2010.06.10. 12:06) Csontvázak? Hol?

Címkék

HTML

Ami nem működik...

2012.07.31. 13:02 | mizrolist | Szólj hozzá!

...azt nyilván nem is kéne erőltetni. Legalábbis akkor nem, ha a dolog teljesen reménytelennek tűnik.

Például a női vízilabdások tegnapi veresége cseppet sem reménytelen játékkal párosult, így biztatónak tűnik a helyzet a következő két csoportmeccs előtt. A férfi válogatottnál ugyanakkor valami nagyon nem állt össze: a szerbek ellen is rengeteg pontatlan lövést eresztettek el, és a ma délelőtti, Montenegro elleni meccs is emiatt ment el - meg persze a remekül védő montenegrói kapus miatt. Valahogy nincs olyan vezéregyéniség, aki képes lenne átbillenteni a csapatot a holtponton; márpedig enélkül a címvédés gyakorlatilag lehetetlen lesz.

Utólag nyilván könnyű okosnak lenni, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a májusi debreceni Európa-bajnokságra túlságosan felpörögtek a magyar úszók - ami most üt vissza, mert a legjobbak is csak megismétlik az ottani eredményeiket, és sok esetben gyengébben teljesítenek. Biczó tegnapi 9. helye szerintem szép sikernek tekinthető; de Cseh László 12. helye, és az ehhez kapcsolódó ideje kissé csalódás. Ráadásul a futam utáni nyilatkozatában volt egy érdekes mondat is: "Nagy szar volt az egész, nem tudok mit mondani. A karom nem működött, életem legrosszabb versenye volt. Lehet, hogy megérdemlem" - na de miért érdemelné ezt meg? A 400 vegyesen eltaktikázta magát, de itt nem ez volt a helyzet. Az egyetlen kivételnek Gyurta Dániel tűnik eddig, aki most is erős és gyors.

A tegnapi nap bénaságának címét az angolai női kosárlabdacsapat kapja: a mezük egyszerű fehér, az elején a gyártó és az olimpia emblémája mellett az Angola felirat, hátul a játékosok neve és mezszáma - eléggé szokásos megoldás. De az, hogy a feliratok Times New Romannal vannak kiírva... nem tudom, ennél még a Comic Sans is jobb lett volna.

Zárszóként annyit jegyeznék meg, hogy ennek ellenére sincs ok aggodalomra: a házigazda britek például még nem nyertek aranyérmet, míg Németországnak csak tegnap jött össze az első érem egy ezüst formájában... ehhez képest az az egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérem nem is olyan rossz. Azt viszont kizártnak tartom lassan, hogy ne Kína legyen majd a legeredményesebb a játékok végén; bár az is igaz, hogy azok a sportágak, ahol nem igazán sikeresek eddig, még csak ezután jönnek majd.

Címkék: vízilabda úszás olimpia wtf

A bejegyzés trackback címe:

https://mizrolist.blog.hu/api/trackback/id/tr924688486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása