Szervezett káosz

Rendszertelen agymenések, néha gondolatokkal tűzdelve. A káosznak is van mintázata, és a szervezettnek tűnő dolgok is lehetnek kaotikusak...

Friss

  • Dexter... (törölt): nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek (2012.11.15. 07:48) (No) komment
  • mizrolist: @Monsanto: mondjuk akkor már inkább a klasszikus: www.youtube.com/watch?v=qiauaGbxipA :D (2010.07.11. 00:07) Öngól - vagy csak majdnem?
  • Ayda: Röviden és tömören:én őszintén félek a jövőtől. Nem bízom gyakorlatilag egyik pártban sem. (2010.06.10. 12:06) Csontvázak? Hol?

Címkék

HTML

Elkezdődött

2012.07.29. 00:53 | mizrolist | Szólj hozzá!

A nyitóünnepség előtti események csak a bemelegítést jelentették; igazából csak ma kezdődött el az olimpia teljes sebességgel... és rögtön megvolt a dráma, megvolt a bénázás, és megvolt a kellemes meglepetés is.

A dráma nekem először az uszodában zajlott le: Michael Phelps és Cseh László annyira egymásra figyeltek egyéb versenytárs hiányában, hogy kis híján mindketten kiestek. A pech az, hogy a benyúlása Phelpsnek sikerült jobban - ami miatt Cseh nem jutott a döntőbe. A második, hasonló dráma Jakabos Zsuzsannával történt meg, de az ő 9. helyen történt kiesése nem volt ennyire szoros, és előre sejthető is volt. Ugyanakkor nekem a legnagyobb drámát a kerékpárverseny jelentette a mai napon: a férfiak mezőnyversenyét ugyanis egy sokat látott veterán nyerte, a kazah  Vinokurov személyében. Persze ehhez kellett az is, hogy az utolsó szökésben vele tartó kolumbiai Uran Uran taktikai hibát vétett gyakorlatilag a célegyenesben: hátranézett, milyen messze vannak mögöttük a többiek - de ezt túlságosan elhúzta, és amíg ezzel volt elfoglalva, Vinokurov meglépett és nyert. Sok nagy csata után talán ez volt a legnagyobb győzelme.

Szerencsére a magyaroknak sikereik is voltak ma: az tulajdonképpen meglepetés, hogy Gyurta Dániel a 100 méteres mellúszásban is döntőbe került; Kiss Gergő 6. helye a 400 méteres gyorsúszásban szinte papírformának számít; és az első magyar érem, Csernoviczki Éva bronzérme cselgáncsban szintén olyan eredmény, ami benne volt a pakliban... de elég sokszor láttunk már olyat, hogy az ilyen reális esélyek nem jöttek be (vagy épp az esélyes csúnyán felsült).

A nap bénázását is az úszóknál láthattuk: a férfiak 400 méteres gyorsúszásának negyedik előfutamában a győztes Park Te Hvant előbb kizárták egy versenybíró jelzése után kiugrás miatt - aztán ezt pár óra múlva visszavonták, Park mégis indulhatott a döntőben, és ha már ott volt, akkor nyert is egy ezüstöt címvédőként. Ezért a címért versenyben volt még a fent említett kolumbiai kerékpáros, Uran Uran, valamint az asztaliteniszező Tóth Krisztina, aki 3:0-ás szettelőnyben, meccslabdát elérve is kikapott végül 4:3-ra.

Egy dolog tisztán látszik az első nap után is: Kína még mindig nagyon komolyan gondolja a sportot - ma rögtön 4 aranyérmet nyertek - kettőt úszásban, egyet súlyemelésben és egyet sportlövészetben; ráadásul aki látta a 400 méteres női vegyesúszást, ahol a két kínai úszó az utolsó két hosszon iszonyatos tempóban húzott el majdnem mindenki mellett... az sejtheti, mire számíthatunk még tőlük.

Címkék: úszás olimpia kerékpár cselgáncs

A bejegyzés trackback címe:

https://mizrolist.blog.hu/api/trackback/id/tr694684253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása